Thursday, May 26, 2011

[pUll Da tRiGGer " Snap a piCture]

hye all...thanx cOz sudi singgah kat blOg Raffie....sO tOday Raffie rasa nak share ckit la pic2x yg Raffie ambik..sume gbr ni Raffie ambik untuk assignment subject Photography..cOordinator by Mr Adrian Adam Andrew...his the best lecturer i knOw..hehehehe..so hasil nya Raffie dpt A- 4 dis subject...syukuran...so Raffie x nak membebel byk..just have fun see all da pictures k..n leave a comment kalo sudi..jgn lupa menderma untuk Raffie k...klik nuffnang Raffie n fOllow la skali k.. =3..peace nO war










Saturday, May 21, 2011

l.o.v.e & f.r.i.e.n.d.s.h.i.p q.u.o.t.e.s

wuhuuuu..tq kerana sudi singgah ke blOg Raffie k...ehehhe..skang ni Raffie nak pOst ttg lOve n friendship quotes yg Raffie suka...but 1st of all Raffie nak tanya sUma..what dOes LOVE n FRIENSHIP means tO u all??? hehhehe....dO leave a cOmment k...gamsahabnida 감사합니다....









Wednesday, May 18, 2011

YES UNION RETREAT LUNDU

so here raffie nak kOngsi ckit pengalaman minggu lepas...last week raffie n bdk college lain pergi bermlm kat Y.U.R... tujuan adalah just for fun....seramai 33 org yg pergi including 4 lecturers...kita org stay kat hostel..bout Rm198.00 per n8..kita org pergi just untuk 1 mlm jer..ehhehhe..

apa yg raffie nak kongsi kat sini  adalah..tempat dia cantik sgt..even kawasan dia kecil..tp yg best dia tempat tu ckp..ada pantai..ada kolam..ada massage room...ada karaoke...WI-fi pun ada gak..ehhehhehe...ckp best untuk family gathering..business meeting...nak buat dinner pun ok gak...lagipun affordable..kalo ada yg budget lebih tu boleh la sewa chalet...breakfast n dinner di sediakan..bbq pun boleh..hehehhe..buat camp fire kat pantai....mcm yg kami org buat hari tu..wuhuuuuuuuuuu..

sO raffie x nak crta panjang lebar..just nak kOngsi sedikit sebanyak info bagi sesiapa yg nak pg bercuti..bg yang kat luar sarawak tu..boleh cba pegi kat Y.U.R Lundu..perjalanan dr bandar kuching hanya mengambil masa 1 jam..hehehe..so kat sini raffie letak website dia..kalo nak tahu lebih lanjut boleh la pg on9 tgk2x sendiri k..mana tahu berkenan..ehhehe..http://124.82.253.235:8023/services/retreat/index.html




Monday, May 9, 2011




Yang terindah terlukis di bibir mu
Tak pernah ku lihat senyum mu sebegitu
Pudar kah sudah cinta yang ku beri
Bewarna warni segala
Yang dijanjikan ia

(Korus)
Usah biarku bersendirian
Usah biar hati mu di tawan
Usah biar diri ku disini
Seorang menunngu tanpa teman

Usah lepas genggaman tangan mu
Usah biar semua berlalu
Usah terlupa perasaan hati
Pertama kali kita bertemu
Usah lepaskan

(Bridge)
Tak mudah ku melupa segala yang berlalu
Ku ingin selalu bersama mu

(Ulang korus)
Ku tak peduli apa sebabnya
Engkau dan dia harus bersama
Mendungnya langit bila berkata
Kita patutnya masih bercinta
Usah lepaskan
Usah lepaskan

Yang terindah
Terlukis di bibir mu
Tak pernah ku lihat senyum mu
Sebegitu

video